Byzmusic.gr Logo
Facebook Youtube email me Flickr

Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, Πατριαρχείο Σερβίας – CD

Αναρτήθηκε στις από τον Βυζαντινή μουσική

Συναυλία Βυζαντινής εκκλ. Μουσικής, στο Πατριαρχείο Σερβίας (Live).
Ψάλλει: π. Νικόδημος Καβαρνός.
Χορός Ισοκρατών: Μπούτσης Ιωάννης, Σάββας Γεώργιος

 

 

Κατόπιν προσκλήσεως του πατριαρχείου Σερβίας, του μητροπολίτου κ. Γεράσιμου της ημετέρας Επισκοπής Γορνιοκαρλοβακίου, του μητροπολίτου Μπάνια Λούκα κ. Εφραίμ και με την ευλογία του μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης  Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β΄, ο πανοσιολ. αρχιμ. π. Νικόδημος Καβαρνός μετά συνοδείας ισοκρατών, έδωσαν Κονσέρτο Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου και ώρα 20.00 Βοσνίας (21:00 Ελλάδος) στην πόλη Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, στην Αίθουσα του Μεγάρου Mουσικής Banski Dvor με σκοπό την προβολή της Βυζαντινής Μουσικής παράδοσης, στα πλαίσια του “Tηλεμαραθωνίου 1415” που οργανώθηκε για την ανέγερση του Μοναστηριού της Παναγίας Τριχερούσας στην Κροατία.

Ιδιαίτερη εντύπωση κατά την διεξαγωγή της συναυλίας προκάλεσε η μεγάλη προσέλευση νεανικού φιλόμουσου κοινού, που μαζί με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας γέμισαν κυριολεκτικά την αίθουσα Βanski Dvor δημιουργώντας μοναδική συναισθηματική ατμόσφαιρα. Το ακροατήριο απαρτιζόταν κυρίως από Κροάτες, Σέρβους και Βόσνιους ιθαγενείς, αλλά και από αρκετούς Έλληνες ομογενείς.

Η συναυλία μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό RTRS με εξαιρετικά υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Χιλιάδες τηλεθεατές από την Σερβία, την Βοσνία και την Κροατία παρακολούθησαν για πρώτη φορά συναυλία Βυζαντινής Μουσικής και συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανέγερση του Μοναστηριού της Παναγίας Τριχερούσας στα πλαίσια του «τηλεμαραθωνίου 1415» που διοργάνωσε η Μητρόπολή μας, με κλήσεις άνω των 30.000 χιλιάδων κατά την διάρκεια της συναυλίας.

 

Μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

 

 

Ο Βυζαντινή μουσική

Βυζαντινή μουσική είναι όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει το ιερό ορθόδοξο λειτουργικό μέλος των χριστιανικών εκκλησιών που αναπτύχθηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από τους εξαιρετικότερους υμνογράφους και μουσικούς διακρίνονται οι Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός, Ανδρέας ο Κρης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης, Χρύσανθος Μαδύτου, Χουρμούζιος Χαρτοφύλακας και άλλοι. Έχει 7 φθόγγους: Πα, Βου, Γα, Δι, Κε, Ζω και Νη. Οκτώ ήχους: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πλάγιος του Πρώτου, Πλάγιος του Δευτέρου, Βαρύς και Πλάγιος του Τετάρτου.

Μια απάντηση Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, Πατριαρχείο Σερβίας – CD

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

     

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    ©2010-11 Byzmusic.gr Π. Νικόδημος Καβαρνός All Rights Reserved Logos and Trademarks are property of their respective owner

    Designed and Developed by Kricore