Byzmusic.gr Logo
Facebook Youtube email me Flickr

Υμνοι Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς & Θεοφανίων

Αναρτήθηκε στις από τον Βυζαντινή μουσική

Τρίτη επανέκδοση

Ύμνοι Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς και Θεοφανίων. Μια συλλογή από τους ωραιότερους και γνωστότερους ύμνους του δωδεκαημέρου.

Ο δίσκος για πρώτη φορά αποτελεί μια ηχητική παραδοσιακή πανδαισία και περιλαμβάνει τους καταπληκτικούς και υπέροχους ύμνους των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς, της εορτής του Μεγάλου Βασιλείου και των Θεοφανίων.

Στην συγκεκριμένη συλλογή περιλαμβάνονται ψάλματα που αποδίδονται από την ταπεινή, πραεία, πεντακάθαρη και γλυκιά φωνή του π. Νικόδημου Καβαρνού.

Συμμετέχει ο πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Βερύκιος και η χορωδία Βυζαντινής μουσικής. (Τρίτη επανέκδοση).

Μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

Μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

Μπορείτε να το αγοράσετε πατώντας εδώ.

Ο Βυζαντινή μουσική

Βυζαντινή μουσική είναι όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει το ιερό ορθόδοξο λειτουργικό μέλος των χριστιανικών εκκλησιών που αναπτύχθηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από τους εξαιρετικότερους υμνογράφους και μουσικούς διακρίνονται οι Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός, Ανδρέας ο Κρης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης, Χρύσανθος Μαδύτου, Χουρμούζιος Χαρτοφύλακας και άλλοι. Έχει 7 φθόγγους: Πα, Βου, Γα, Δι, Κε, Ζω και Νη. Οκτώ ήχους: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πλάγιος του Πρώτου, Πλάγιος του Δευτέρου, Βαρύς και Πλάγιος του Τετάρτου.

2 Απαντήσεις στο Υμνοι Χριστουγέννων Πρωτοχρονιάς & Θεοφανίων

    Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

     

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

    ©2010-11 Byzmusic.gr Π. Νικόδημος Καβαρνός All Rights Reserved Logos and Trademarks are property of their respective owner

    Designed and Developed by Kricore