Byzmusic.gr Logo
Facebook Youtube email me Flickr

Ένας χρόνος με απολυτίκια.

Αναρτήθηκε στις από τον Βυζαντινή μουσική

Αγαπητοί μας αδελφοί σας ευχαριστούμε για την ανταπόκριση σας στο κάλεσμα της μουσικής μας. Ίδη σήμερα τα απολυτίκια κλίνουν τον πρώτο χρόνο ύπαρξης. Πέρυσι τέτοια μέρα ανακοινώθηκε το πρώτο απολυτίκιο εις την Υπεραγία Θεοτόκο ώστε να αποτελεί την σκεπή και την φροντίδα στο έργο μας, ημέρα σημαντική για την σελίδα http://www.byzmusic.gr/apolitikia-agiwn .

Η αγάπη σας φάνηκε εξ’ αρχής μεγαλόδωρη αν και υπερβολική, όχι μονό στα απολυτίκια αλλά και στους ιδίους τους αγίους. Πάνω από 275.000 χιλιάδες έχουν κατεβάσει στον υπολογιστή τους τα απολυτίκια των αγίων μας. Και καθημερινά εκατοντάδες ακούν και μαθαίνουν για τον Άγιο που εορτάζει. Δείγμα της αγάπης της  πίστης και της εμπιστοσύνης τους προς Εκείνους που αγωνιστήκαν πραγματικά για το λόγο του Ευαγγελίου.

Στις μέρες αυτές που τυραννιόμαστε από την παγκοσμιοποίηση και την ισοπέδωση των αξιών που προσπαθεί να συμβεί μέσα από την λεγόμενη “κρίση”, φαίνετε καθημερινά η στροφή του πιστού προς την θεό (την μόνη αλήθεια). Πράγματι οι Άγιοι μας αποτελούν και είναι το φανερό παραδείγματα του τρόπου βίωσης της πραγματικής ζωής.

Ζήστε το παράδειγμα τους. Μην λησμονείτε να μελετάτε τους βίους των, είναι οι πραγματικοί οδηγοί ζωής. Ένα σύντομο μήνυμα από τον βίο τους, βρίσκετε μέσα στο απολυτίκιο. Όπως ο αγιογράφος ιστορεί τον βίο του αγίου με χρώματα, έτσι και ο υμνογράφος εξυμνεί τα κατορθώματα τους μέσα στο απολυτίκιο. Ο καθένας έχει πλέον την δυνατότητα δωρεάν να ακούει και να κατεβάζει τα απολυτίκια. Αξιοποιήστε τα προς το συμφέρον της ψυχή σας. Αξιοποιώντας τα θα δείτε και θα αισθανθείτε την χαρά και την χάρη των αγίων. Εμείς αρκεί να ανοίξουμε την πόρτα με την θέλησή μας και η χάρη θα γέμιση την ψυχή μας.

Ευχόμαστε οι Άγιοι να μας να σας ευλογούν.

Ο Βυζαντινή μουσική

Βυζαντινή μουσική είναι όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει το ιερό ορθόδοξο λειτουργικό μέλος των χριστιανικών εκκλησιών που αναπτύχθηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από τους εξαιρετικότερους υμνογράφους και μουσικούς διακρίνονται οι Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός, Ανδρέας ο Κρης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης, Χρύσανθος Μαδύτου, Χουρμούζιος Χαρτοφύλακας και άλλοι. Έχει 7 φθόγγους: Πα, Βου, Γα, Δι, Κε, Ζω και Νη. Οκτώ ήχους: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πλάγιος του Πρώτου, Πλάγιος του Δευτέρου, Βαρύς και Πλάγιος του Τετάρτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

©2010-11 Byzmusic.gr Π. Νικόδημος Καβαρνός All Rights Reserved Logos and Trademarks are property of their respective owner

Designed and Developed by Kricore