Byzmusic.gr Logo
Facebook Youtube email me Flickr

Αιωνία του η μνήμη

Αναρτήθηκε στις από τον Βυζαντινή μουσική

Ήταν ένα πρωινό Κυριακής του Ιουνίου πριν δύο χρόνια, που ο Κύριος μου έδωσε την ευλογία του να συλλειτουργήσω με ένα πράο, σοβαρό, ταπεινό, φιλήσυχο, ήρεμο, γλυκύτητα, προσηνή, καλοπροαίρετο, αμνησίκακο, πνευματικά και ψυχικά καλλιεργημένο άνθρωπο. Σήμερα το πρωί αυτός ο Αρχιμανδρίτης π. Αντώνιος Σκορδίνος, Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαβρίας και Προϊστάμενος της εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Ρήγιο της Κάτω Ιταλίας εξέπνευσε. Αιωνία του η μνήμη.

ΕΡΓΟ.

Ένα από τα μεγαλύτερα του έργα είναι η ανέγερση του περικαλλούς ναού του Αγίου Παύλου των Ελλήνων, ο πρώτος έπειτα από αιώνες, Ορθόδοξος ιερός ναός που χτίστηκε στην πρωτεύουσα της Μεγάλης Ελλάδος, το Ρήγιο της Καλαβρίας. Αυτός ήταν και ο οραματιστής της πρώτης ορθόδοξης συναυλίας στο τελευταίο προπύργιο της ορθοδοξίας, στην μεγάλη ελλάδα ….

Ο οραματιστής αυτής της συναυλίας.

Ο οραματιστής αυτής της συναυλίας.

Ο Βυζαντινή μουσική

Βυζαντινή μουσική είναι όρος που χρησιμοποιείται προκειμένου να χαρακτηρίσει το ιερό ορθόδοξο λειτουργικό μέλος των χριστιανικών εκκλησιών που αναπτύχθηκε στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Από τους εξαιρετικότερους υμνογράφους και μουσικούς διακρίνονται οι Ρωμανός ο Μελωδός, Ιωάννης Δαμασκηνός, Ανδρέας ο Κρης, Ιωάννης ο Κουκουζέλης, Χρύσανθος Μαδύτου, Χουρμούζιος Χαρτοφύλακας και άλλοι. Έχει 7 φθόγγους: Πα, Βου, Γα, Δι, Κε, Ζω και Νη. Οκτώ ήχους: Πρώτος, Δεύτερος, Τρίτος, Τέταρτος, Πλάγιος του Πρώτου, Πλάγιος του Δευτέρου, Βαρύς και Πλάγιος του Τετάρτου.

5 Απαντήσεις στο Αιωνία του η μνήμη

  1. galatsi nikol Σχολίασε

    Τις Θεός μέγας, ως ο Θεός ημών. Ως εμεγαλύνθης τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας.
    Γαλάτση Νικολετ τα, Σχολή Κοινωνικής Εργασίας – Διακονισσών, της Αποστολικής Διακονίας, της
    Εκκλησίας της Ελλάδος, Προισταμένη Παιδικού Σταθμού Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, του
    Δήμου Αθηναίων,-Αγιογράφος.

  2. Akis Σχολίασε

    Sia eterna la sua memoria ! Αιωνία η μνήμη !

  3. Alessandro Σχολίασε

    αιωνία του η μνήμη και τον ευχαριστούμε για όσα έκανε για εμάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

©2010-11 Byzmusic.gr Π. Νικόδημος Καβαρνός All Rights Reserved Logos and Trademarks are property of their respective owner

Designed and Developed by Kricore